Sahalan kiinteistöt

GLC:llä on kolme asuinrakennusta:

1. Sahala päärakennus, jossa on 9 yksityistä huonetta sekä olohuone ja keittiö yhteiskäytössä.
2. Kasvunpaikka (400 metrin päässä), jossa yläkerrassa 5 huonetta ja alakerrassa 3 huonetta sekä lepohuone – eteinen ja keittiö kaikille.
3. Kattilavirralla (1200 m päässä) on 16 huonetta, joista 3 voidaan yhdistää kahden hengen huoneiksi, joiden välissä on väliovi. Yhteiskäytössä iso olohuone, harrastushuone ja keittiö + yläkerrassa jaettu 2 huonetta säilytys- ja harrastuskäyttöön myös.

Rautalammen kylässä noin 3 km päässä on myös Vessin ja Marien omistamat 2 taloa ja 2 asuntoa tarvittaessa GLC:n käytössä.
Päärakennuksen vieressä sijaitsevassa vanhassa tuotantorakennuksessa on nyt vuokralaisena huonekaluvalmistaja, joka saattaa tulevaisuudessa muuttaa muualle. Silloin tämän rakennuksen kapasiteetti on vielä 7 kahden hengen huonetta ja yksi yhden hengen huone asumiseen + GLC ravintola / olohuone. Lämmitetyt tuotantohallit tarjoavat loistavan mahdollisuuden erilaisten tuotteiden pienvalmistukseen. 

Kaikki nämä 4 taloa ovat saman järven rannalla ja niissä on pelletillä lämpiävät lämpökeskukset sekä ilmalämpöpumput.
Sahalan päärakennuksessa ja ravintolassa on modernit ja tehokkaat kivitakat. Sellainen tulee käyttöön myös Kattilavirran olohuoneeseen. Kaikissa taloissa on vesikäymälät käytävällä/läheisessä talossa. Sahalan maatilakeskuksessa on myös 2 kompostikäymälää 5 vesikäymälän ja 2 suihkuhuoneen lisäksi.

GLC:ssä ihmiset asuisivat joko 2 huoneen tai 1 huoneen kodissa ja poikkeuksellisesti jaetussa asunnossa. Asuintila/henkilö on keskeinen asia asumisen muuttamisessa taloudellisemmaksi ja kestävämmäksi, sillä asuintila maksaa paljon.
Jaettu wc, suihku ja keittiö tekevät asumisesta paljon halvempaa. Ystävällisessä ilmapiirissä ja hyvissä säännöissä ja periaatteissa tämä järjestely sopii monille, mutta vaatii kuitenkin jakamisen mentaliteettia.

Rautalammin kunnan alueelta on myös mahdollista vuokrata tai ostaa taloja henkilöille, jotka haluavat liittyä GLC:hen mutta asua omassa talossaan. 

OLETKO KIINNOSTUNUT VUOKRAAMAAN ASUNNON? LUE ALTA JA SOITA MEILLE:

Kavunpaikka

Sahalan Kartano vuokraa ns. Kattilaharjun juuri pintaremontoidun talon. Sen alakerta on 110 m²: 3 h, halli, keittiö, eteinen, 2 lasiverantaa ja suihku. Yläkerta (90 m2) on omalla sisäänkäynnillä on 4 h + k + halli + wc. Ylä- ja alakerran välillä on pienet kierreportaat äänieristetyllä ja lukittavalla luukulla. Talon kellarissa on nopeasti lämpiävä puukiuassauna, kattilahuone, lämpövaraajahuone sekä 2 kpl suihkuja. Keskuslämmityskattilaa voi lämmittää myös klapeilla. Talossa on maakellari, oma ranta ja laituri sekä pihassa aitta/varastorakennus jossa PuuCee. Talon jäteveden menevät naapurin kanssa uuteen vähätöiseen ja edulliseen jätevesikäsittelylaitteeseen. Talon lämmityslaitteena on pellettipoltin, ja talossa on myös aurinkokeräin lämpimän veden tuottamiseksi. Ylä- ja alakerrassa on ilmalämpöpumppu. Talon lämmönkulutus on hyvin kohtuullinen. Talo on hengittävä, homeeton ja terve puutalo.

Sielukas ja historiallinen talo sijaitsee kartanon alueella, erittäin luonnonkauniilla paikalla, vuolaan Kattilavirran ylittävän sillan vieressä aurinkoisella harjulla sekä monien luonto- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä. Näkymät sekä virralle että peltoaukiolle ovat hienot.

Talossa on oma ranta ja soutuvene. Käytössä on 2 kpl rantasaunoja (toinen kuuluisa savusauna "Holy Smoke"). Lähietäisyydellä on käytössä tenniskenttä, suuri ja viihtyisä nuotiopaikka, 3 laituria ja turvallinen erikoiskanootti kolmelle. Hyvät kalavedet ovat aivan kotiovella ja 23 km metsäautoteitä viihtyisissä, hyvin hoidetuissa ja vaihtelevissa metsissä 4 km säteen sisällä.

Kirkonkylään (jossa sijaitsee päiväkoti, koulu ja ratsastuslukio) on 2,7 km asfalttitietä, josta 2 km on myös valaistua pyörätietä. Suonenjoen kaupungin asemalle on 23 km, Kuopioon 72 km ja Jyväskylään 95 km. Lähin naapuritalo on 150 m päässä ja muut 3 useiden satojen metrien etäisyydellä.

Vuokra 790 €/kk.

Lisätietoja asunnon vuokrauksesta Vessiltä 0400763700 tai assistentti@salli.com

Kattilavirta

Rautalammin kirkonkylältä 2 km päässä (valaistu pyörätie, ajoaika 5 minuuttia) valoisassa kangasmetsässä lähellä maantietä, järven rannalla vuokraamme 10 kpl 12 m² huoneita ja 3 kpl 24 m² kahden huoneen asuntoja.


Kattilavirran luonnonläheisessä yhteisötalossa on:

  • Yhteisinä tiloina 40 m² olohuone, jossa on iso TV ja takka sekä useita olopisteitä, uusittu keittiö mukavuuksin, kellari- ja rantasauna, etu- ja takapiha, pesutupa koneineen ja pyykinkuivuri sekä välihuone, jossa jokaisella on pakastustilaa.
  • Kaikissa huoneissa on oma jääkaappi. Välihuoneessa kaikille asukkaille on tarjolla pakastustilaa.
  • Molemmissa asuinsiivissä sekä kellarin pukutiloissa on vessat ja suihkut.
  • Langaton 10 Mt ja nopea internet.
  • Metsäpolkuja on yli 100 km ja Sahalan kartanossa on erittäin viihtyisät, rehevät, hyviä sieniä kasvavat ja marjaisat metsät.
  • Loistavat vesireitit, soutuvene, kolmen melottava kanootti, kalavesiä satoja hehtaareita, katiska.
  • Mahdollisuus omaan kasvimaapalstaan ja tenniksen peluuseen emätilalla eli Sahalan kartanossa (1 km).
  • Huoneissa on valmiina kiinteä seinäkaappi, matto, sänky patjoineen, ergonominen satulatuolityöasema. Omia huonekaluja saa tuoda.

Vuokrat ovat 100 € kuukaudessa yhteishuoneessa kaverin kanssa ja 170 € yksin, 200 € kaksoishuoneessa kaverin kanssa ja 300 € yksin. Takuuvuokra on 2 kk vuokra. Vuokran lisäksi vuokralainen maksaa oman osuutensa talon sähkö-, jäte- ja vesimaksuista eli luokkaa 30 €/kk.

Lisätietoja sähköpostitse assistentti@salli.com tai soittamalla Vessi 0400763700.


Paavontie 2

Vuokrataan siisti, juuri pintaremontoitu (oh+mh+mh+k+sisäsauna) 75 m² omakotitalo Paavontiellä. Keittiön kalusteet ja koneet ovat uusia tai uudehkoja. Sähkölieden lisäksi keittiössä on toimiva puuhella. Mukavuutta ja helppoutta talon lämmitykseen suoran sähkölämmityksen lisäksi tuo ilmalämpöpumppu. Olohuoneessa on tehokas uusi vuolukiviuuni.

Talo sijaitsee aurinkoisella väljällä tontilla, joka rajoittuu Toholahden tiehen. Toholahti on suosittu ja rauhallinen asuinalue aivan järven läheisyydessä. Toholahden uimarannalle on matkaa 200 m, kirkonkylään 1.5 km, Suonenjoelle 16 km ja Kuopioon 68 km. Talon alakerrassa on tilava autotalli/kellari, jossa on kaikkiaan 3 erillistä tilaa, myös harrastamiseen. Naapurit ovat sosiaalisia ja mukavia. Pihassa on polttopuusuoja, jossa on valmiina polttopuita tulijaislahjaksi. Vuokralainen saa ilmaiseksi polttopuuksi sopivaa puuta Sahalan kartanon metsistä sopimuksen mukaan. Vuokra 670 €/kk + kunnan vesi ja sähkö.

Lisätietoja sähköpostitse assistentti@salli.com tai soittamalla Vessi 0400 763700

Kartanon ympäristö
Kasvunpaikka
Kasvunpaikka
Keittiö Kasvunpaikan yläkerrassa
Huone Kattilavirralla
Savusauna Kattilavirralla
Kartano
Makuuhuone Kartanossa
Olohuone Kartanossa

Tilan pääravintola

Sahalassa on oma 50-paikkainen moderni ravintola tilakeskuksessa, jossa yhteisön ateriat on nopeaa ja helppoa tehdä yhdessä 1-3 hengen työpanoksella.

Muut Sahalan rakennukset, tilat ja laitteet

Sahalassa on 5 latoa (nykyään rakennustarvikkeiden ja maatalouskoneiden säilytyskäytössä), yksi vanha ja tyhjä aitta, jota käytetään kappelina, vanha paja (nyt teräsvarastona), pieni museohuone vanhoineen työkaluineen, yhteensä 6 asuintaloa, 4 rantasaunaa ja tallirakennus. Suuret tankit dieselille ja traktorin polttoaineelle, polttopuiden varasto ja nuotiopaikka 40 hengelle. Rannalla meillä on vanha, mutta käynnissä oleva 120 hv avovesisuihku alumiinivene nopeille matkoille suurella bensankulutuksella. 

Sahalan maatilan ympäristö ja mahdollisuudet

Sahala on ollut Jalkasen perheen omistuksessa vuodesta 1873. Sen kirjallinen historia ulottuu vuoteen 1656. Nykyään se tunnetaan monista toimialoistaan ​​ja innovaatioistaan.

Sahalan tila ja maatila sijaitsee 3 km Rautalammen kylästä pohjoiseen Keski-Suomen puhtaalla järvi- ja metsäalueella. Sen metsäala on 1010, järvi 80, peltoja 62 ja puutarha- ja puistoalue 4 hehtaaria.

Tilan alueella on 2 lampea, 3 järveä ja 2 jokea. Näissä järvissä on paljon kalaa samoin kuin muissa ympäröivissä suurissa järvissä, joista suurin osa on juotavan kirkkaita. Sahalan metsissä elävät pysyvästi esimerkiksi jänikset, riistalinnut, pienet ja isot peurat sekä hirvet.

Rakennuksia on 26, joista 8 on asuintaloja ja niiden lisäksi yksinkertaisia ​​kesämajoitustiloja 20 + 8 hengelle. Päärakennus on modernisti varusteltu 230 vuotta vanha puutalo, jossa on 12 huonetta ja keittiö. Pihakeskuksessa iso tuotantorakennus (vanha karjatalo). Sitä on käytetty ja käytetään toistaiseksi huonekalutehtaana, lämminvarastona ja toimistotiloina, jotka voidaan tarvittaessa muuttaa moneen muuhun tarkoitukseen. Siinä on pellettikeskuslämmitys joka lämmittää myös päärakennuksen. Pelloilla on 5 hyväkuntoista latoa koneineen ja 2 maakellaria (tällä hetkellä tyhjillään).

Saunoja on useita, joista yksi on kuuluisa Holysmoke (rak. 1987, edullinen pellettilämmitys) noin 30 hengelle. Pellot ovat kaikki luomua ja myös metsää. Metsätalous on kestävää ja intensiivistä eli hiilen määrä metsissä kasvaa nopeasti koko ajan innovatiivisen, intensiivisen ja taitavan metsätalouden ansiosta.

Pellot (62 hehtaaria) ovat pääosin luomuheinää, josta tila (tulevaisuudessa GLC) saa EU:n peltotukea noin 42000 €/vuosi. 20 hehtaarilla kasvaa vuohenhernettä, joka sopii mehiläisten pölytettäväksi. (Yksi naapuri tekee sitä pienessä mittakaavassa). Tätä heinää voidaan leikata, paalata ja myydä hevos- tai nautatiloille, mutta myös biokaasun tuotantoon. Kynnettäessä voidaan kylvää myös viljaa. Meillä on oma leikkuupuimuri ja iso kuivuri, joka käy sähkö- tai dieselpuhaltimella.

Tallissa on yksi ratsastushevonen ja kaikki satulat ja varusteet maasto- tai kenttäratsastukseen. Talossa on 2 ratsastuspihaa ja Rautalammen ratsastuskeskus on n. 20 min ajomatkan päässä moderneilla ratsastussaleilla ja -tunneilla. Sahalan metsät ja 23 km metsäteitämme ovat luksusympäristö ratsastukseen.